1. Grijă pentru viață
  2. Toate povestile
  3. 6 sfaturi pentru gestionarea vacanțelor de familie a celor care suferă de migrene

Gestionarea vacanțelor de familie a celor care suferă de migrene

Getty Images / Halfpoint

Poți spera să ai parte de o vacanță plăcută atunci când suferi de migrene? Sarah ne împărtășește sfaturile ei

Dacă suferi de migrene, așa cum este cazul meu, iată câteva sfaturi care să te ajute să te pregătești pentru următoarea vacanță:

1. Fă-ți bagajul luând migrenele în calcul

Planifică-ți bagajul așa încât să te asiguri că ai luat cu tine tot ceea ce ai nevoie. Împachetează-ți lucrurile esențiale pentru migrenă cu o săptămână înainte. Asigură-te că vei lua cu tine:

Medicamente. Ia-ți medicamente de la farmacie dacă riști să se termine. Pune-le într-o trusă, în ambalajul original, alături de prospecte și documente. Seringile și alte echipamente medicale vor fi cercetate în aeroport. Păstrează toate acestea în mod organizat și la îndemână.

Informații medicale. Notează-ți numere de telefon de urgență și numărul celui mai apropiat spital. Este important să suni înainte dacă ai nevoie de asistență de urgență.

Instrumente pentru combaterea simptomelor sau factorilor declanșatori. Ai grijă să ai la tine ochelari de exterior și interior pentru a combate lumina puternică. Căștile te pot ajuta împotriva zgomotelor. Hainele în mai multe straturi te pot ajuta împotriva transpirațiilor reci și a căldurii.

Orice obiecte te pot face să te simți confortabil. Acestea pot include uleiuri esențiale sau pernă pentru gât.

Mâncăruri și băuturi sănătoase. Atunci când călătorești, se întâmplă deseori să apară întârzieri. Niște gustări la îndemână te pot ajuta să eviți mâncărurile care pot declanșa migrenele. Nu uita să ai o sticlă cu apă la îndemână!

2. Evită factorii declanșatori ai migrenei

Am observat că stresul asociat călătoriilor poate declanșa migrena. Iată câteva sfaturi pentru evitarea factorilor declanșatori ai migrenei:

Ai grijă să ajungi în timp util la aeroport. Astfel, nu vei fi stresat în legătură cu timpul pentru verificarea bagajelor sau dacă zborul va avea întârziere.

Păstrează o atitudine pozitivă și flexibilă. Călătoriile pot fi haotice așa că încearcă să-ți controlezi emoțiile cât mai eficient. Respirațiile profunde, yoga, plimbările, exercițiile simple de stretching și meditația te pot ajuta.

Bea multă apă. Deshidratarea este un factor deseori trecut cu vederea care poate fi ușor evitat. Așa că bea multă apă!

Verifică vremea. Este vremea un factor declanșator pentru migrene? Furtunile, căldura excesivă și modificările de presiune atmosferică pot declanșa un atac de migrenă. Dacă verifici vremea înainte să pleci la drum ai putea preveni începutul unei migrene.

3. Păstrează un program

În timpul vacanțelor dormim mult, stăm afară până târziu și mâncăm și bem mai mult decât de obicei. Acestea nu reacționează bine pentru creierul afectat de migrene. Creierul are nevoie de somn pentru a se reîncărca așa că modificarea programului de somn poate declanșa un atac.

O rutină strictă mă ajută să urmăresc un program de mese și somn. Poate că nu e prea distractiv dar este mai bine decât să sufăr un atac de migrenă.

Încerc mereu să evit activitățile care mi-ar putea declanșa o migrenă. Așa că vacanțele nu sunt cea mai bună perioadă de a încerca un sport nou dacă exercițiile fizice îți declanșează simptomele migrenei. Este valabil și pentru un pahar de vin dacă alcoolul este factorul declanșator.

4. Nu te preface că te simți bine dacă nu este cazul

Nu ignora semnele atacului de migrenă. Ascultă-ți corpul și fii sigur că ai grijă să te menajezi. Dacă faci efort într-o anumită zi, următoarea zi o poți pierde din cauza unui atac de migrenă.

Fii sincer cu cei cu care călătorești. Cere ajutor dacă ai nevoie.

5. Fixează-ți așteptările

Fii pregătit ca vacanța ta să fie ușor diferită de cea pe care ți-ai imaginat-o. Cele mai bune planuri se pot schimba dacă suferi un atac de migrenă. O cină romantică se poate transforma într-o seară petrecută pe canapea și este posibil să ai nevoie să petreci ore sau chiar zile întregi în pat.

Îți recomand să încerci să îți menții niște așteptări rezonabile și să te bucuri și de cele mai mici momente. De asemenea, uneori o modificare a planurilor poate aduce ceva nemaipomenit! Dacă o zi la plajă nu este posibilă, o plimbare sub clar de lună o poate înlocui.

6. Încearcă să fii prezent și pozitiv

Încearcă să te conectezi la natură. Mersul prin nisip, respirarea aerului proaspăt și senzația de apă pe piele îți pot aminti ce mare și incredibilă este lumea în care trăim.

Deseori este ușor să te concentrezi asupra timpului pe care îl pierzi din cauza migrenei. Așa că mai bine ai încerca să fii recunoscător pentru momentele de care te bucuri. Încerc deseori să fac poze în aceste momente deoarece amintirile frumoase sunt eterne.

Rămâi prezent și bucură-te de călătorie cât de mult poți. Regăsirea liniștii și bucuriei dă naștere la amintiri care durează ani întregi.

Concluzii

Uneori pot fi afectată de migrenă dar îmi continui vacanța. Uitându-mă în urmă îmi amintesc de cât de puternică am fost. Nu mă simțeam în cea mai bună formă dar eram acolo. Este posibil să nu poți face tot sau să nu te poți bucura de tot ceea ce ți-ai planificat, dar cu puțină organizare și cu o gândire pozitivă, poți să eviți anumite simptome.


Surse

Dacă doriți informații suplimentare despre gestionarea afecțiunii dumneavoastră, vă recomandăm să vă adresați unui profesionist din domeniul sănătății.

NPS-RO-00032

Acest articol este:

Distribuie această pagină:


Te-ar putea interesa și...

Cum să discuți cu partenerul despre migrenă

Alfă mai multe

Viața profesională și migrena

Daisy Swaffer
Alfă mai multe

Sportul în pofida migrenei cronice

Danielle Newport Fancher
Alfă mai multe