1. Grijă pentru viață
  2. Toate povestile
  3. 8 abilități pe care trebuie să le gestionezi atunci când suferi de migrenă

8 abilități pe care trebuie să le gestionezi atunci când suferi de migrenă

Getty Images / nortonrsx

Am două joburi cu program întreg: serviciul normal de la 9 la 5 și migrena cronică.

Viața cu o boală cronică este ca atunci când ai încă un job, din cauza efortului depus în gestionarea simptomelor. Singura diferență este că nu ești plătit pentru a-ți gestiona migrena. Din contră, îți ia bani din cont.

Iată opt abilități pe care le folosesc pentru o gestionare eficientă a migrenei cronice:

O rețea de prieteni

Atunci când ai migrenă cronică, este vital să găsești oameni cu care poți relaționa. Crearea de prietenii adevărate și durabile poate percepe mult efort și timp, dar cineva care te înțelege poate constitui o diferență într-una dintre zilele negre.

Studiul

Mă duc la un neurolog foarte bun dar petrec mult timp căutând tratamente pentru migrenă. Iau în considerare modificările de dietă, abordări holiste și multe altele. Îmi place să am acces la informații noi pentru a nu pierde șansa de a-mi ameliora starea.

Rezistența

Migrena este un mister. Pentru a-l dezlega, trebuie să încerci mereu noi opțiuni de tratament. Acest model se repetă mereu și include căutarea de noi doctori și înregistrarea comportamentului meu pentru a observa ameliorarea simptomelor.

O atitudine pozitivă

Atitudinea pozitivă este necesară atunci când trăiești cu migrenă cronică. Trebuie să se educi să fii optimist atunci când lucrurile nu merg așa încât să ai puterea să încerci din nou. Toată munca va da rezultate într-un final, deși poate nu în viitorul apropiat.

Atunci când simt că nu sunt în regulă, fac tot posibilul să păstrez o aparență bine-dispusă, care mă ajută să rezist și să arăt că sunt bine.

Echilibrarea veniturilor și cheltuielilor

Migrena este o boală scumpă. Folosesc un tabel pentru a observa cât cheltui și îl actualizez în mod regulat.

Unele detalii pe care le includ în tabel sunt:

  • Data tratamentului
  • Medicul sau clinica
  • Tipul de procedură
  • Data la care a fost efectuată plata
  • Suma plătită
  • Forma de plată

Mai adaug o notă precizând dacă suma a fost alocată din fondul meu personal de sănătate și dacă aceasta a fost aprobată.

În coloana cu suma totală (cea mai înfricoșătoare parte) îmi adun toate cheltuielile medicale anuale.

Durează ceva să îmi urmăresc cheltuielile, dar este important să știi ce sumă ai cheltuit pentru tratamentul migrenei de la an la an.

Organizarea

Nu știu multe lucruri despre medicamentele care îmi sunt prescrise dar știu cât de important este să le iau constant. Nu este ușor dar respectarea planului de tratament este o componentă vitală în observarea îmbunătățirii simptomelor. Astfel de responsabilități includ:

  • Monitorizarea medicamentelor pe care le iei
  • Asigurarea că le iei în același moment al zilei în fiecare zi
  • Deplasarea regulată la farmacie pentru reîntregirea stocului de medicamente

Dacă nu respecți unul dintre pași, cât de mic, aceasta poate avea un impact major asupra eficienței medicamentelor și îți poate reduce șansele de a observa o ameliorare.

Negocierea cu asiguratorii

Discut în mod regulat cu companiile de asigurări. Fie că sun pentru a întreba despre acoperirea unei asigurări sau pentru a disputa o sumă, totul se transfomă într-un joc perpetuu de apeluri și transferuri. Este amuzant cât de mult durează (și cu câte persoane trebuie să discut) pentru a primi un răspuns. Deseori, nu este răspunsul pe care îl aștept.

Oamenii de la capătul celălalt al firului nu au empatie. Nu pare că le pasă cât de dificil este să navighezi prin hățișul asigurărilor de sănătate și să-ți gestionezi simptomele de migrenă în același timp.

Fixarea unor așteptări

Atunci când îmi fac planuri, mă asigur că îmi anunț prietenii că este posibil să plec din cauza afecțiunii mele. Aceste conversații sincere mă ajută să scap de presiune pentru a mă bucura de timpul petrecut cu ei și pentru a mă simți mai puțin tensionată atunci când trebuie să anulez sau să plec mai devreme.

Înțelegerea unor limite

Luarea de pauze este la fel de importantă (și necesară) precum munca efectuată. Uneori ai nevoie să te refaci și deși pauzele pe care le iau sunt scurte, ele sunt foarte importante pentru sănătatea mea psihică.

Acest lucru este valabil în special atunci când testez un medicament nou. Având în vedere că poate fi demoralizator să tot încerci medicamente noi și să nu observi rezultate, uneori apăs butonul de pauză atunci când încep un nou tratament pentru a mă asigura că sunt pregătită pentru o eventuală dezamăgire.

Pentru a mă destinde, practic cu mare plăcere yoga sau mă plimb. Îmi mai place să citesc sau să mă uit la TV atunci când mă simt rău.

Concluzii

Când am pornit pe acest drum, cel al migrenei, nu eram conștientă de timpul, efortul și banii necesari pentru gestionarea acestei afecțiuni. Uneori e greu dar abilitățile enumerate mai sus îmi sunt necesare pentru a fi puternică și a duce cea mai bună viață posibilă.


Dacă doriți informații suplimentare despre gestionarea afecțiunii dumneavoastră, vă recomandăm să vă adresați unui profesionist din domeniul sănătății.

NPS-RO-00034

Acest articol este:

Distribuie această pagină:


Te-ar putea interesa și...

Cum să discuți cu partenerul despre migrenă

Alfă mai multe

Viața profesională și migrena

Daisy Swaffer
Alfă mai multe

Sportul în pofida migrenei cronice

Danielle Newport Fancher
Alfă mai multe